venerdì, dicembre 01, 2006

ACQUA ALTA

Cos'è l'Acqua alta???
Basicament és un autèntic conyàs, però maquíssim de veure, la veritat. Des de que estic aquí, fa ja més de dos mesos, hi ha hagut dos dies d'Acqua alta.
Aquests dies, la ciutat sencera es desperta "gràcies" a les agradables sirenes que s'utilitzaven per avisar de bombardejos aeris a la segona guerra mundial, ara reutilitzades per avisar de les marees més fortes. Cada dia es poden apreciar els canvis de nivell d'aigua, potser d'un metre o més, però llavors arriba el dia en que la pressió atmosfèrica és l'adequada, la temperatura, bufa el ventet del sirocco... i patapám! Acqua alta!
Llavors, sonen les sirenes, i saps que al cap d'unes tres hores, gran part de Venècia estarà inundada durant una horeta o una horeta i mitja, aixi k et pilles les botes d'aigua, les de pescador, i les fiques dins una bossa i cap al carrer!
el primer dia, no ens vam creure k realment fos aixi... i ens vam kedar a la porta de la uni sense poder-ne sortir... jeje
us deixo també una foto de l'any 66, kuan hi va haver lo k en diuen l'alluvione k va pujar la marea 1'80 metres (per sobre del nivell del mar), kuan kuan puja 1'30m ja es considera molt!
un peto a tots!

Alluvione '66. Palazzo ducale.




















A la porta de la uni sense poder sortir perquè....















la plaça del davant estava aixi... jeje

2 Comments:

Anonymous Anonimo said...

Io sono un catalano! coglione di mare! me cago in l'uovi! Spagnoli sono giusti vicini toca testicoli!. Dovete dire che siete CAtalani!!!
Records Saril.li des de Heidelberg.

giovedì, dicembre 07, 2006

 
Anonymous Anonimo said...

es flipant!!
la foto del 66 es increíble, o sorties amb trahe de busseig o no feies res!
un petonàs

MArc

lunedì, dicembre 11, 2006

 

Posta un commento

<< Home